20. listopadu 2017

Postup

1. Galgán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Omytou citronovou trávu nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Houby očistíme a necháme vcelku, větší přepůlíme. Kuřecí maso a rajčata nakrájíme na kostky a chilli na tenká kolečka.

2. V kastrůlku rozpálíme olej, přidáme tom yum pastu s chilli a zarestujeme. Přidáme galgán, citronovou trávu, zalijeme kokosovým mlékem s vývarem a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vhodíme kuřecí kousky a houby. Povaříme asi 5 minut, dokud nejsou suroviny měkké. Pak vylovíme galgán a citronovou trávu a do polévky dáme rajčata. Vaříme asi 2 minuty.

3. Nasekaný čerstvý koriandr, kolečka chilli, limetovou šťávu a rybí omáčku podle chuti rozdělíme do misek a zalijeme horkou polévkou.

Ingredience

1 menší galgán (nebo poloviční množství zázvoru, asi 2,5 cm)
2 stonky citronové trávy
250 g hub shiitake (nebo hlívy)
400 g kuřecího masa
2 rajčata
1 chilli paprička
1 lžíci rostlinného oleje
1 lžíci tom yum pasty (ochucená chilli pasta)
250 ml kokosového mléka
750 ml drůbežího vývaru
2 hrsti čerstvého koriandru
limetová šťáva
rybí omáčka