Ingredience1 menší galgán (nebo poloviční množství zázvoru, asi 2,5 cm) |
1. Galgán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Omytou citronovou trávu nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Houby očistíme a necháme vcelku, větší přepůlíme. Kuřecí maso a rajčata nakrájíme na kostky a chilli na tenká kolečka.
2. V kastrůlku rozpálíme olej, přidáme tom yum pastu s chilli a zarestujeme. Přidáme galgán, citronovou trávu, zalijeme kokosovým mlékem s vývarem a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vhodíme kuřecí kousky a houby. Povaříme asi 5 minut, dokud nejsou suroviny měkké. Pak vylovíme galgán a citronovou trávu a do polévky dáme rajčata. Vaříme asi 2 minuty.
3. Nasekaný čerstvý koriandr, kolečka chilli, limetovou šťávu a rybí omáčku podle chuti rozdělíme do misek a zalijeme horkou polévkou.