20. června 2018

Postup

1. Kroupy omyjeme, uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a propláchneme pod studenou vodou. Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky, mražený hrášek omyjeme pod proudem teplé vody.

2. V kastrolu na rozehřátém oleji restujeme zeleninu, po 5 minutách přidáme kroupy, promícháme a po částech přiléváme 300 ml vroucí vody. Kroupové rizoto vaříme až do změknutí zeleniny i krup a vyvaření vody.

3. Do hotového rizota přidáme prolisovaný česnek, dochutíme ho solí, pepřem, promícháme a ihned podáváme. Kroupové rizoto můžeme ozdobit čerstvým polníčkem, přidat můžete také například salát z polníčku a brusinek.

Ingredience

200 g středních krup
sůl podle potřeby
1 cuketa
2 mrkve
1 menší červená cibule
½ petržele
3 pórky
50 g mraženého hrášku
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
pepř podle potřeby