2. srpna 2017

Postup

1. Do hrnce vlijte mléko a přiveďte ho k varu. Přidejte do něj špetku soli a nechte v něm rozpustit máslo.

2. Do mléka vsypte mouku. Vše míchejte, dokud nevznikne koule těsta, která se nelepí na stěny nádoby. Těsto přendejte do mísy a nechte vychladnout. Potom do něj zapracujte vejce.

3. Z pevného těsta udělejte váleček a rozdělte ho asi na 20 kousků. Z každého vytvarujte placičku a zabalte do ní blumu.

4. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Lehce ji osolte. Pak v ní po částech uvařte knedlíky. Každou dávku knedlíků vařte asi 12 minut.

5. Uvařené knedlíky vyjměte z hrnce a v cedníku nechte odkapat. Potom je promíchejte s rozpuštěným máslem a obalte ve strouhance opražené na másle.

Ingredience

Na odpalované těsto: 

500 ml mléka
sůl
100 g másla
350 g polohrubé mouky
3 vejce
20 menších blum



Na dohotovení: 

máslo
strouhanka