18. srpna 2016

Postup

1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji a vsypeme do ní těstoviny. Zvolna, bez pokličky je necháme vařit. Když jsou téměř měkké, přisypeme k nim hrášek. Vše dovaříme na skus, scedíme a necháme okapat.

2. Česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a osmahneme na oleji. Citron důkladně omyjeme a kůru z něj najemno nastrouháme. Vymačkáme šťávu.

3. Těstoviny s hráškem vrátíme do hrnce. Vmícháme do nich česnek s olejem, citronovou kůru a trochu citronové šťávy. Vše dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme rozdrobený sýr a rukolu.

Ingredience

350 g těstovin (penne)
sůl
300 g mraženého hrášku
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje extra vergine
1 citron
čerstvě mletý černý pepř
200 g sýra feta
50 g rukoly