5. prosince 2015

Postup

1. Moučkový cukr a sušené mléko prosijeme. Přidáme olej, vodu, med, aroma a propracujeme na vláčnou hmotu. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Hmotu zabalíme do folie a necháme při pokojové teplotě asi hodinu odpočinout.

2. Formičky půlkulatého tvaru vysypeme moučkovým cukrem. Přebytečný cukr vyklepneme na vál a rozválíme marcipán do tenké placky. Pak jím vyložíme formičky tak, aby přesahoval přes okraje. Zbytky marcipánu obarvíme potravinářským barvivem a pomocí nože vykrájíme hvězdičky.

3. V robotu rozmixujeme opražené vločky na másle a zalijeme griotkou. Přidáme višně a marmeládu a vypracujeme vláčnou náplň. Tu vložíme do připravené formičky, marcipán zabalíme tak, aby višňová hmota nikde nevykukovala. Pak bochánky vyklepneme a ozdobíme hvězdičkami.

Ingredience

200 g moučkového cukru
100 g sušeného mléka
2 lžíce oleje
2 lžíce vody
1 lžíce medu
1 lžička mandlového aroma
Na náplň:
100 g drcených vloček nejlépe ovesných s klíčky
2 lžíce másla
2 lžíce griotky
100 g kompotovaných višní
50 g višňové marmelády