22. února 2014

Postup

1. Filet z candáta opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce. Osolíme je a krátce opečeme po obou stranách na troše oleje. Pak je přendáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečeme při 170 °C ještě 10 minut.

2. Fenykl a cibuli očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Krátce je orestujeme v pánvi na zbylém rozehřátém oleji. Pak je zalijeme šťávou vymačkanou ze dvou pomerančů, přidáme rozinky, šafrán a krátce povaříme.

3. Ze zbylého pomeranče vykrájíme filátka, přidáme je do pánve k fenyklu a krátce prohřejeme. Nakonec přidáme máslo a už jen zlehka promícháme.

4. Fenyklovou směs podle chuti osolíme a osladíme. Podáváme ji s candátem a vše ozdobíme čerstvým tymiánem.

Ingredience

600 g filetu z candáta
sůl
3 lžíce olivového oleje
1 fenykl
1 červená cibule
3 pomeranče
40 g rozinek
špetka šafránu
2 lžíce másla
1 lžíce cukru
čerstvý tymián