Alkohol v našem těle
Jako první jej vstřebává žaludek, údajně až 20% vypitého alkoholu. Rychlost vstřebávání ovlivňuje teplota nápoje, koncentrace cukrů a bublinek.
Důležitou roli hraje koncentrace alkoholu v daném nápoji a náplň žaludku. Proto je velmi důležité před pitím alkoholických nápojů jíst.
Čtěte také: 6 způsobů, jak zmírnit kocovinu
Nejvyšší hladina alkoholu v krvi je 80 minut po vypití. Pokud jste zvědaví, co vám může pomoci zrychlit „zpracování“ alkoholu, abyste ze sebe dostali promile a neničili žaludek a játra, tady jsou:
Černá káva
Nejen, že silná černá káva vás dokáže ráno nastartovat, je také užitečná na kocovinu. Může být dokonce používána jako zdravější alternativa k energetickým nápojům, ale i tak pijte ji s mírou!
Grapefruity
Grapefruit je úžasné ovoce, a to nejen pro jeho obsah vitaminu C, ale i pro spalovací enzymy. Snižuje množství inzulínu v těle, což vaše opilé tělo ocení. Toto ovoce je ideální také při držení diet.