3. března 2015
Blížící se jaro nás většinou motivuje k držení diety či detoxu. Jezte pravidelně ryby!
1 / 7

Pražma na angreštu
Suroviny:
700 g pražmy (filety), 1/2 limetky, 1 šalotka, 250 g angreštu, 2 lžíce másla, 2 lžičky cukru, 200 ml bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 4 plátky parmské šunky

Postup:
1. Filety z pražmy očistíme, omyjeme a osušíme. Zakápneme je šťávou z limetky a necháme chvíli odležet. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, angrešt očistíme.

2. Šalotku necháme zesklovatět v pánvi na másle. Pak přidáme větší část angreštu, cukr, víno a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se šťáva nezredukuje asi na polovinu. Poté omáčku rozmixujeme.

3. Filety opečeme v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Přidáme šunku a zbylý angrešt a necháme společně zapéct v troubě při 190 °C asi 5 minut. Pražmu rozdělíme na talíře, přidáme šunku s angreštem a přelijeme omáčkou. Podáváme např. se šťouchanými bramborami.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1339 kJ/320 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7