18. prosince 2014
Bramborový salát neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Máme pro vás varianty, jak jej trochu změnit nebo vylepšit.
1 / 7

Bramborový salát s vařeným vejcem a sleděm
Suroviny:
2 mrkve, sůl, 2 vejce, 
1 červená paprika, 1000 g vařených brambor, 2 kyselé okurky, 200 g filetů marinovaného sledě, 100 g sterilovaného hrášku, mletý černý pepř, 250 g majonézy, svazek kopru

Postup:
1. Mrkev oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Papriku opláchneme a zbavíme semeníku.

2. Brambory, papriku, okurky, sledě a mrkev nakrájíme na kostičky. Zeleninu s rybou přendáme do mísy, přidáme pokrájená vejce, hrášek, vše opatrně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

3. Salát dáme do mísy, okraje obsypeme pokrájeným koprem a doplníme majonézou. Salát můžeme také promíchat s majonézou ihned a dochutíme až po promíchání.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1250 kJ/299 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 7