Bramborový salát s vařeným vejcem a sleděm
Suroviny: 2 mrkve, sůl, 2 vejce, ?1 červená paprika, 1000 g vařených brambor, 2 kyselé okurky, 200 g filetů marinovaného sledě, 100 g sterilovaného hrášku, mletý černý pepř, 250 g majonézy, svazek kopru
Postup:
1. Mrkev oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Papriku opláchneme a zbavíme semeníku.
2. Brambory, papriku, okurky, sledě a mrkev nakrájíme na kostičky. Zeleninu s rybou přendáme do mísy, přidáme pokrájená vejce, hrášek, vše opatrně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
3. Salát dáme do mísy, okraje obsypeme pokrájeným koprem a doplníme majonézou. Salát můžeme také promíchat s majonézou ihned a dochutíme až po promíchání.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1250 kJ/299 kcal
Počet porcí/kusů 6