23. dubna 2018

Postup

1. Maso očistíme a z obou stran lehce opepříme. Pokud bylo v chladničce, necháme ho ohřát na pokojovou teplotu. V pánvi rozehřejeme olej a steaky zprudka opečeme z každé strany cca 2 minuty do zlatohněda. Přiklopíme je a na mírném ohni necháme další asi 2 minuty dojít. Vyjmeme je a uchováme v teple.

2. Do pánve nalijeme 400 ml vína a zredukujeme ho asi na polovinu. Omáčku dle chuti osolíme a přisladíme. Zjemníme ji máslem a podle potřeby zahustíme škrobem rozmíchaným ve zbylém víně.

3. Pórek očistíme a rozkrájíme na větší kusy. Důkladně ho opereme ve studené vodě a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo a pórek po částech zprudka orestujeme. Rozdělíme ho na talíře, přidáme z obou stran osolené steaky a přelijeme je omáčkou.

Ingredience

4 steaky z nízkého roštěnce po 200 g
drcený černý pepř
rostlinný olej na restování
450 ml suchého červeného vína
sůl
asi 1 lžička krupicového cukru
80 g másla + na restování
400 g pórku
1 lžička bramborového škrobu