1. dubna 2016

Postup

1. Nejdříve si připravíme marinádu. Do mísy dáme med, kečup, sójovou omáčku, kari, grilovací koření, chilli a vše promícháme. Nakonec vmícháme olej. Do připravené marinády vložíme paličky a promícháme je. Necháme asi 10 minut rozležet.

2. Marinované paličky dáme do pekáčku a lehce podlijeme vodou. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Během pečení paličky otáčíme, aby získaly ze všech stran pěknou barvu.

3. Šalotky a cukety očistíme. Šalotku usekáme nadrobno, cuketu nakrájíme na delší nudličky. V pánvi rozpálíme máslo a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou cuketu a orestujeme ji. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, sůl a červený pepř a už jen krátce prohřejeme. Smetanovou cuketovou směs podáváme s upečenými kuřecími paličkami.

Ingredience

1000 g kuřecích paliček
2 šalotky
2 středně velké cukety
50 g másla
250 zakysané smetany
špetka červeného pepře
sůl
Na marinádu:
2 lžíce medu
3 lžíce kečupu
3 lžíce sojové omáčky
1/2 lžičky kari
1 lžíce grilovacího koření na drůbež
špetka chilli
2 lžíce oleje