2. října 2015

Postup

1. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku, jarní cibulku, rajčátka, brambory a hrášek. Ochutíme solí a pepřem.

3. Vše krátce orestujeme a rovnoměrně rozložíme po pánvi. Na směs opatrně rozklepneme vejce tak, aby se žloutek neroztekl.

4. Posypeme nasekanou pažitkou, osolíme, opepříme a zvolna zapečeme. Pokud máme malou pánvičku, můžeme vejce připravit jako samostatnou porci, jinak použijeme velkou pánev a pak rozdělíme na porce. Podáváme s pečivem.

Ingredience

2 jarní cibulky
6 malých rajčátek
2 ve slupce vařené brambory
2 lžíce másla
100 g šunky
50 g hrášku
sůl a mletý černý pepř
4 vejce
pažitka