11. července 2018
Křehká křupavá zelenina nabitá vitaminy a minerály je nejlepším jídlem v horkých letních dnech. Zkuste ji nakrouhat do spirál a připravte efektní super lahůdky, třeba zeleninové špagety.

Cuketové špagety carbonara

Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Ingredience:
● 3 menší pevné cukety
● 160 g sušené slaniny (pancetta)
● 4 žloutky
● 40 g strouhaného parmazánu
● 200 ml smetany 30–33%
● 1 lžíce piniových semínek
● 1 lžíce olivového oleje
● 2 drcené stroužky česneku
● čerstvá bazalka, sůl a černý pepř

1 Cukety nakrouhejte na dlouhé spirály – špagety. Slaninu nakrájejte na kostičky. Žloutky a 30 g parmazánu rozmíchejte ve smetaně.
2 Ve velké pánvi nejprve nasucho opražte piniová semínka. Pak je vyndejte a do pánve vlijte olej a vsypte kostky slaniny. Opékejte ji, až začne pouštět tuk. Přidejte česnek a cuketové špagety a krátce orestujte, asi 2 minuty.
3 Pánev sundejte z tepla, vmíchejte žloutky rozšlehané ve smetaně.
Servírujte: Ochuťte pepřem a solí a na talíři zasypte zbylým parmazánem, listy bazalky a piniemi.

Další skvělé tipy na jídla se zeleninovými spirálkami najdete v aktuálním vydání Ženy a život, které je právě v prodeji. I se žhavou letní přílohou Erotika pouze za 35 Kč!