23. srpna 2017
Nepromarněte ani chvilku z posledních prázdninových dní a vyrazte s dětmi za skvělými zážitky. Piknikový koš naplňte nejlepšími domácími dobrotami, aby bylo čím dobít energii a na co vzpomínat.
1 / 3

Jablkové řezy s tvarohem

● Čas na přípravu: 80 minut + chlazení
● Množství: 20 kousků
● Potřebujete: na korpus: 250 g změk­lého másla, 1/2 šálku hnědého cukru, 2 šálky prosáté hladké mouky; na drobenku: 3/4 šálku polohrubé mouky, 1/3 šálku krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 90 g másla; na náplň: 250 g měkkého tvarohu polotučného, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 3 vejce, 300 g sladkého kondenzovaného mléka, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžičky nastrouhané kůry z bio citronu, 4 zelená jablka Granny Smith; na servírování: čerstvé maliny, cukr

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Plech 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem.
2 Změklé máslo na korpus vyšlehejte v míse s cukrem do pěny. Pak přimíchejte prosátou mouku. Vzniklé těsto rozprostřete na plech a umačkejte. Vložte do trouby a pečte 15–20 minut při 180 °C, až korpus zezlátne.
3 Připravte si drobenku. Mouku, cukr a vanilkový cukr smíchejte, pak zpracujte s máslem. Zformujte do válečku a zabalené ve fólii nechte v lednici ztuhnout.
4 Na náplň vyšlehejte tvaroh s pudinkovým práškem, vejci, kondenzovaným mlékem, citronovou šťávou i kůrou a rozetřete ji na předpečený korpus.
5 Jablka oloupejte, nastrouhejte a rozprostřete na povrch tvarohové náplně. Jako poslední vrstvu nastrouhejte na koláč zatuhlý váleček drobenky.
6 Koláč vraťte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 35–40 minut, až náplň zatuhne a drobenka na koláči zezlátne. Pak vypněte troubu, pootevřete ji a koláč nechte uvnitř pomalu chladnout, zhruba dvě hodiny.
7 Vychladlý koláč vyndejte z pootevřené trouby a nakrájejte ho na malé čtverce. Při servírování je můžete ozdobit čerst­vými malinami a posypat cukrem.

Vyzkoušejte i italské kuličky. Jak na ně? Čtěte dál!

1 / 3