25. března 2018

Postup

1. Formu si předem vymažte ­tukem a vysypte polohrubou moukou. Celá vejce vyklepněte do mísy robota a za poma­lého šlehání postupně přidávejte cukr smíchaný s vanilkovým cukrem. Šlehejte do pěny.

2. Tvaroh odleželý v pokojové teplotě dejte do jiné mísy. Máslo si rozpusťte a nechte ho lehce zchladnout. Potom ho vešlehejte do tvarohu společně s nastrouhanou kůrou a šťávou z citronu.

3. Dohladka vyšlehaný ­máslový tvaroh pomocí stěrky opatrně vmíchejte do vyšlehané vaječné pěny, aby se hmoty nesrazily. Do jiné ­nádoby pak prosejte mouku s kypřicím práškem.

4. Prosátou mouku s kypřicím práškem postupně zlehka vmíchejte do tvarohové směsi pomocí stěrky. Nakonec zapracujte jemně nastrouhané mandle. Hotovým těstem naplňte formu na beránka a dejte péct.

Spoustu dalších receptů na nejlepší velikonoční dobroty najdete v aktuálním čísle Ženy a život – konkrétně v příloze Chuťovka.

Právě v prodeji za 35 Kč!

Ingredience

4 vejce
180 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g měkkého tvarohu
200 g másla
kůru a šťávu z poloviny citronu
250 g polohrubé mouky
½ balíčku kypřicího prášku
50 g strouhaných mandlí