18. října 2017
Už vás nebaví denně vybírat z omezené nabídky okolních restaurací? Připravte si do práce oběd z našich oblíbených jídel. Jsou rychlá na přípravu a skvěle chutnají. Některá je lepší ohřát, jiná jsou lahodná i studená. Vyzkoušejte!
1 / 2

Přinášíme vám dva tipy na vynikající a zdravý oběd do kanceláře. Další tipy najdete v aktuálním vydání Ženy a život, které je právě v prodeji. S krásným kosmetickým dárkem jen za 32 Kč!

Asijský nudlový salát

Nakrájená zelenina bez ochucení vydrží v chladu křehká a čerstvá. Dresink na ni nalijte až těsně před obědem.

Čas na přípravu: 20 minut
● Množství: 2 porce
Potřebujete: 300 g hovězího steaku, 1 lžíci oleje, 200 g rýžových nudlí, 1 mrkev, 200 g ledového salátu, 160 g salátové okurky, hrst bylinek (máta, bazalka), 1 chilli papričku nakrájenou na kolečka, 2 lžíce restovaných nesolených arašídů, sůl; na dresink: 1 lžíci hnědého cukru (palmového), 1 lžíci rybí omáčky, 2 lžíce limetové šťávy, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1 stroužek česneku

1 Na dresink rozmíchejte cukr v rybí omáčce a limetové šťávě. Až se cukr rozpustí, přidejte chilli omáčku a nadrobno nakrájený česnek.
2 Steak osolte, potřete olejem a opečte z obou stran na pánvi. Po vychladnutí ho nakrájejte na slabé plátky.
3 Rýžové nudle vložte do mísy. Zalijte vroucí vodou, zakryjte a nechte
5 minut bobtnat. Slijte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
4 Mrkev nastrouhejte na silnější nudličky, salát a okurku nakrájejte. Zeleninu, nudle a maso naskládejte do krabičky. Posypte bylinkami, chilli ­papričkami a nasekanými arašídy. Přibalte skleničku s dresinkem.

1 / 2