Žena a život se proto rozhodla, že vás s těmito spolehlivými pomocníky blíže seznámí, a dokonce jednu z vás pozve do showroomu značky Amica a umožní vítězce vybrat si vysněné spotřebiče a získat je zdarma. Stačilo poslat oblíbený rodinný recept… Udělala jste to? Vaše dopisy jsme pečlivě pročetli a tímto vám představujeme Gabrielu Zemanovou – zaujala nás svým receptem kachních jater s borůvkovým čatní.
Kachní (nebo husí) játra foie gras ve štramberském uchu, doplněné ovocným čatní
Při slavnostních příležitostech si neodpustíme kachní (nebo husí) játra foie gras ve štramberském uchu doplněné ovocným chutney. Čatní děláme podle chuti a sezonnosti ovoce. Skvělé je hruškové, borůvkové nebo rybízové, ale ani další ovoce se v receptu určitě neztratí. Lze jíst za tepla i za studena, kdy je z toho spíše klasická terina. Nicméně na chuti a kvalitě jí chlad vůbec neubírá.
Na uši potřebujeme:
· 2 vejce
· 70 g medu
· 150 g cukru moučka
· 300 g hladké mouky
· 1/3 lžičky jedlé sody
· strouhanou citronovou kůru
· špetku badyánu, hřebíčku, anýzu, skořice, nového koření, muškátového květu (vše mleté)
Na borůvkové čatní potřebujeme:
Med, skořici, hřebíček a české (fialové) borůvky, které mohou být mražené, čerstvé i kompotované. Čatní si připravuji jako zavařeninu, jen v menším množství.
Na foie gras potřebujeme:
· 1/4 litru mléka
· 500 g jater foie gras
· 150 g kachního nebo husího tuku
Gratulujeme!
Zaujaly vás spotřebiče Amica? Zjistěte o nich více na www.amica-group.cz