20. června 2018
Nepečený božský cheesecake vykouzlíte i bez trouby. Na zahradní party o něj bude zaručeně rvačka!

Příloha Chuťovka, kterou si můžete koupit s aktuálním vydáním Ženy a život, je plná báječných receptů na lehounké letní dezerty. Výběr je obrovský, rozhodnutí, který dezert připravíte, je jen na vás!

Nepečený cheesecake s rybízem

Korpus:
100 g karamelových sušenek, 20 g mletých lískových oříšků, 80 g másla
Náplň:
250 g sýra philadelphia, 250 g tučného měkkého tvarohu, 100 g krupicového cukru, 15 g želatiny, 3 žloutky, ½ vanilkového lusku, 150 ml smetany ke šlehání
Omáčka:
200 g červeného rybízu, 50 g krupicového cukru, 1 lžíce škrobu, 200 ml vody, 1 lžíce medu

1 Dortovou formu (průměr 20 cm) vyložte na dně pečicím papírem, strany vymažte a vysypejte moučko­vým cukrem. Sušenky rozmixujte s oříšky. Přidejte nakrájené změk­lé máslo a propracujte na pevnou hmotu. Rozprostřete na dno formy, lžící umačkejte a uhlaďte.
2 Sýr smíchejte s tvarohem a polovinou cukru. Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Zbylý cukr se žloutky a dření z vanilkového lusku vyšlehejte v misce na horké vodní lázni do husté pěny. Odstavte a vmíchejte nabobtnalou vymačkanou želatinu. Pak tuto směs vmíchejte do sýra s tvarohem. ­Nakonec lehce vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Náplň vlijte do formy s korpusem a nechte v chladu ­tuhnout nejméně na 3 hodiny.
3 Očištěný rybíz s cukrem v kastrůlku zalijte polovinou vody. Pozvolna ­
vařte doměkka asi 10 až 15 minut, propasírujte a dejte znovu vařit. Ve zbylé vodě rozmíchejte škrob, ­vlijte do vroucí omáčky a 2 minuty ­povařte. Pak míchejte med, nechte vychladnout a servírujte ke koláči.