24. června 2017
Vyrábět domácí nauky je obrovská zábava! Zpracujete na ně záplavu právě zrajícího ovoce a můžete vytvořit komibnace, které v obchodě rozhodně nekoupíte.

Jahody s citronem a mátou

Čas na přípravu: 20 minut + mrazení
Množství: 12 nanuků
● Potřebujete:
250 ml cukrového sirupu (recept níže)
250 g očištěných jahod
10 lístků máty
100 ml citronové šťávy
1 lžičku citronové kůry
8 jahod nakrájených na drobné kousky

1. Sirup, očištěné jahody, mátu a citronovou šťávu vložte do mixéru a rozmixujte na kaši. Vmíchejte citronovou kůru a kousky jahod.
2. Směs rozdělte do formiček na nanuky a dejte zmrazit.

Borůvky s vanilkovým krémem

● Čas na přípravu: 20 minut + mrazení
● Množství: 6 nanuků
● Potřebujete:
50 ml cukrového sirupu
200 g borůvek
125 g vanilkového krému (například pribináček)
120 ml smetany 33%

1. Borůvky se sirupem rozmixujte na pyré a vanilkový krém ušlehejte se smetanou.
2. Pak velmi jemně promíchejte pyré s krémem a rozdělte do formiček. Nechte mrazit nejlépe do druhého dne.

Základní cukrový sirup

● Množství: 250 ml

Do kastrůlku dejte 100 g cukru a 150 ml vody a na mírném ohni vařte a míchejte, až se cukr rozpustí. Pak tekutinu přiveďte k varu a prudce vařte 1 minutu. Sundejte z ohně a cukrový sirup nechte úplně vychladnout.

Spoustu dalších tipů, jak zpracovat báječné letní ovoce, najdete v aktuálním vydání Ženy a život – v nádherné letní příloze Chuťovka! V prodeji právě teď – dva časopisy za 32 Kč.