Jahody s citronem a mátou
? Čas na přípravu: 20 minut + mrazení
? Množství: 12 nanuků
? Potřebujete:
250?ml cukrového sirupu (recept níže)
250?g očištěných jahod
10 lístků máty
100?ml citronové šťávy
1 lžičku citronové kůry
8 jahod nakrájených na drobné kousky
1. Sirup, očištěné jahody, mátu a citronovou šťávu vložte do mixéru a rozmixujte na kaši. Vmíchejte citronovou kůru a kousky jahod.
2. Směs rozdělte do formiček na nanuky a dejte zmrazit.
Borůvky s vanilkovým krémem
? Čas na přípravu: 20 minut + mrazení
? Množství: 6 nanuků
? Potřebujete:
50?ml cukrového sirupu
200?g borůvek
125?g vanilkového krému (například pribináček)
120?ml smetany 33%
1. Borůvky se sirupem rozmixujte na pyré a vanilkový krém ušlehejte se smetanou.
2. Pak velmi jemně promíchejte pyré s krémem a rozdělte do formiček. Nechte mrazit nejlépe do druhého dne.
Základní cukrový sirup
? Množství: 250?ml
Do kastrůlku dejte 100 g cukru a 150 ml vody a na mírném ohni vařte a míchejte, až se cukr rozpustí. Pak tekutinu přiveďte k varu a prudce vařte 1 minutu. Sundejte z ohně a cukrový sirup nechte úplně vychladnout.