19. dubna 2017
 | 
Foto: John Paul Urizar / bauersyndication.com.au
Minutka je kuchařský výraz pro dobré a rychle uvařené jídlo. Opravdu, i za necelou půlhodinku se dá připravit lahůdka. Přichystejte si všechny ingredience – a hurá na věc!
1 / 3

Topinky s kozím sýrem, chřestem a bylinkami

● Čas na přípravu: 20 minut
● Množství: 4 porce
● Potřebujete: 8 plátků chleba, olej na pokapání, 500 g zeleného chřestu, 200 g měkkého kozího sýra, 1 hrst směsi drobných salátových listů, 1 hrst bylinek (petržel, máta, pažitka), 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý černý pepř

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Na plech naskládejte plátky chleba. Pokapejte je olejem. Vložte do trouby a pečte 4 minuty. Pak chleby otočte a pečte dokřupava.
2. Dolní konce chřestu oškrábejte. Poté ho rozložte na druhý plech. Stonky chřestu lehce potřete olejem a osolte. Vložte do trouby k topinkám a pečte 2 až 3 minuty.
3. Mezitím smíchejte salátové listy s bylinkami. Pokapejte je olejem a ochuťte cit­ronovou šťávou, solí a pepřem.
4. Opečené chleby potřete kozím sýrem. Naskládejte na ně opečený chřest a doplňte malým salátem.

1 / 3