27. března 2017
 | 
Foto: Janina Černá, Z knihy Cukrfree kuchařka, Albatros
Nová jarní příloha Ženy a život CHUŤOVKA je plná skvělých receptů. Tři z nich jsou z kuchařky Cukrfree, jejíž autorka Janina Černá sama na sobě vyzkoušela, že život může být sladký i bez cukru. Pochutnejte si!
1 / 3

Koko tyčinky

● Čas na přípravu: 30 minut + chlazení
● Množství: pro dva
● Potřebujete: 1 hrnek strouhaného kokosu, vanilkovou esenci, stévii podle chuti, třetinu hrnku kokosového krému, 4 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce raw kakaového prášku

1. Ve středně velké míse smíchejte kokos s kokosovým krémem, vanilkovou esencí a stévií, vzniklou směs přendejte na menší prkénko vyložené papírem na pečení.
2. Ze směsi vytvořte asi 10 cm dlouhou a 2–3 cm vysokou placku obdélníkového tvaru a vložte na 2 hodiny do mrazáku.
3. Připravte čokoládovou polevu. V menším hrnci na mírném plameni rozehřejte kokosový olej. Hrnec odstavte z plamene, přidejte kakaový prášek, vanilkovou esenci a stévii podle chuti. Směs důkladně promíchejte. Vzniklou polevu nechte ­vychladnout na pokojovou teplotu.
4. Mezitím zmrzlou placku z kokosové hmoty rozkrájejte na jednotlivé tyčinky.Namáčejte je v čokoládové polevě
(je důležité, aby tyčinky byly při namá­čení stále zmrzlé). Tyčinky vložte ještě na ­10–15 minut do lednice, aby čokoládová poleva ztuhla, a následně podávejte. ­Tyčinky skladujte v lednici.

1 / 3