19. prosince 2016
Lahodné křupavé směsi ořechů namíchané vlastní rukou mají jednu velkou přednost – přesně víte, co v nich najdete. Navíc jsou opravdu velmi chutné.

Medovo-bylinková ořechová směs

Pekanové ořechy jsou po upečení neuvěřitelně křehké, mandle jsou zase pěkně křupavé. Díky této kombinaci má směs perfektní strukturu i chuť.

Čas na přípravu: 20 minut
Množství: 400 g
Potřebujete:
150 g nepražených pekanových ořechů
150 g mandlí
2 lžíce medu
50 ml pomerančového likéru
1 lžíci panenského olivového oleje
1 lžičku hrubé soli
2 větvičky rozmarýnu

Jak na to:
Nepražené, neloupané pekanové ořechy a mandle vsypte do mísy. Přidejte med, likér, olej, větvičky rozmarýnu natrhané na menší kousky a promíchejte. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 10 minut.

Více tipů na fantastické ořechové směsi valstní výroby najdete v akutálním čísle časopisu Žena a život, které je právě v prodeji.