21. listopadu 2016
Ořechy všech druhů, mandle i mandlová hmota zvaná marcipán jsou snad nejoblíbenějšími ingrediencemi při pečení cukroví. Nesmějí chybět při přípravě osvědčených rodinných receptů či neotřelých modernějších laskomin.

Přinášíme ochutnávku z nové voňavé vánoční Chuťovky – přílohy časopisu Žena a život.

Ještě ji nemáte? Tak pospíchejte ke stánku, kde je právě v prodeji. Časopis s přílohou pouze za 32 Kč! Příloha je plná skvostných receptů, které budete mít hned chuť vyzkoušet. Abyste si dokázala představit, jaké laskominy vás tentokrát čekají, přinášíme jeden z báječných receptů.

Pečené marcipánové cukroví

Množství: 25 kusů
Čas na přípravu: 45 minut
Potřebujete:

Na těsto:

250 g marcipánu (40 % mandlí)

nastrouhanou kůru z 1 citronu

80 g moučkového cukru

1 bílek

60 g loupaných mletých mandlí

100 g hladké mouky

Na obalování:

1 bílek

100 g nahrubo nasekaných mandlí