26. října 2015
Alespoň o víkendu si dovolte nespěchat. Vstaňte, až se vám bude chtít, a v poklidu si uvařte poctivou snídani. Z vůně linoucí se kuchyní vaše hormony štěstí radostí povyskočí.

„Vajíčko je velmi oblíbená součást snídaně. Obsahuje ty nejkvalitnější bílkoviny, které vás po ránu nabudí jako atleta na startu.“

Křehké mini pizzy

Listové těsto, tvořící základ malých koláčků, se jen rozplyne v ústech. O to víc si pak můžete vychutnat jejich lahodnou náplň. 

● Čas na přípravu: 30 minut
● Množství: pro dva
● Potřebujete: 1 chlazené listové těsto rozválené (250 g), 100 g plátků anglické slaniny, 4 vejce, sůl, černý pepř čerstvě nadrcený, 100 g čedaru – nastrouhaného, hrst listů baby špenátu, 4 zapékací misky nebo kulaté formičky o průměru 14–15 cm

●  Postup:
1. Troubu předehřejte na 190 °C. Zapékací misky vyložte pečicím papírem. 

2. Chlazené listové těsto rozviňte na pomoučený vál. Vykrájejte z něj kolečka asi o 5 cm větší, než jsou zapékací formičky.  Kolečka těsta urovnejte do připravených formiček tak, aby vznikly kulaté koláčky s vystouplým okrajem.

3. Na těsto ve formičkách naskládejte slaninu a pak do každé misky vyklepněte jedno vejce. Osolte a opepřete. Formičky položte na plech a dejte péct do vyhřáté trouby na 15 minut, až vejce ztuhne.

4. Pak vejce posypte nastrouhaným sýrem a vraťte do trouby krátce zapéct. Hotové křehké koláčky podávejte s listy špenátu.

Další skvělé recepty z vajec najdete v nové Ženě a život na straně 114-117!