19. března 2018
Přijměte pozvání do cukrárny, kde můžete nejen posedět, ale i se zúčastnit cukrářského kurzu, v němž se naučíte vyrobit ty nejlepší makronky, speciální dezerty nebo sladké pralinky.

Saint Tropéz je příjemná cukrárna, kde se prolíná francouzská cukrářská škola s prvorepublikovou tradicí.
Tento ráj sladkého najdete už od roku 2009 přímo v centru Prahy, v pasáži u Nováků, která je součástí paláce Lucerna.
Posezení v cukrárně je příjemným zážitkem – díky prosklené stěně, která odděluje výrobnu od cukrárny, totiž vidí přímo pod ruce šikovným cukrářům.
Velké oblibě se těší i pravidelně pořádané cukrářské kurzy. S místními šéfcukráři se pak naučíte ty nejlepší makronky, speciální dezerty nebo sladké pralinky.

Spolumajitel cukrárny Saint Tropez Lukáš Otys sladké miluje. Jaké dorty doporučuje?

Dort ze tří druhů čokolády, ve kterém ochutnáte tu nejkvalitnější bílou, hořkou a mléčnou čokoládu.
Fantastický Royal plněný francouzským čokoládovým krémem ganache.
Lehký jahodový chessecake na medovo-citronovém korpusu.
Všechny dorty jsou připravované s důrazem na detail. Výloha v Saint Tropez tak vypadá jako umělecké dílo.

Prvorepubliková kvalita

Kromě vynikajících zákusků inspirovaných Francií můžete v Saint Tropez zavzpomínat na zlatou éru první republiky. Pro ni typické zákusky se zde vyrábějí z nejkvalitnějších, originálních a čerstvých surovin bez konzervantů a náhražek.
Zástupcem prvorepublikové cukrařiny je v Saint Tropez oblíbený dezert Masarykův pohár, jehož historie opravdu sahá až k samotnému prezidentovi. Ten si totiž zákusek oblíbil natolik, že si jej nechával připravovat pravidelně.

Tip na blížící se Velikonoce…

Buďte tento rok originální a vyměňte kraslice za makronky. Vaši blízcí tuhle příjemnou změnu určitě ocení!