27. srpna 2018
Ani jako vášniví cestovatelé se nemusíte vzdát své oblíbené kávy. V odlehlé divočině si povzbuzující šálek můžete připravit i v polních podmínkách a bude chutnat ještě lépe, než jste zvyklí.

Ať už jedete autem, nebo si nesete výbavu na zádech, prioritou je objem a hmotnost. Spolu s coffee masterem Šárkou vám představujeme dvě možnosti na přípravu kávy: moka konvičku a aeropress.

První varianta bude volbou zastánců tradiční přípravy, aeropress si vyberou ti, kteří hledí nejen na skvělou chuť, ale i na praktičnost a skladnost vybavení.

Dále budete potřebovat už jen horkou vodu a samozřejmě kávu, ideálně namletou těsně před přípravou. Do divočiny se skvěle hodí káva Starbucks Sumatra pocházející z malých farem na ostrově pralesů a sopečných vulkánů. Její plná chuť s koncentrovanými bylinnými kořeněnými tóny vám zpříjemní chladné ráno i závěr náročného výletu.

Nechce se vám absolvovat celý proces mletí kávy, vaření a následného čištění konvičky? Ani tak se nemusíte smířit s instantní kávou nevalné chuti. Vyzkoušejte speciální směs Starbucks Via Ready Brew, která vznikla právě pro potřeby cestovatelů. V praktických sáčcích jsou již odměřeny jednotlivé porce a stačí je pouze zalít 180 ml teplé, nebo i studené vody. Sáčky obsahují kombinaci kvalitní rozpustné kávy a mikromleté zrnkové kávy, tak jemné, že se v šálku rozplyne a přitom vám poskytne stejně plnou chuť jako čerstvá překapávaná káva. Vybrat si můžete ze tří druhů: Veranda (Blonde Roast), Colombia (Medium Roast) a Italian Roast (Dark Roast).

Baristé ve Starbucks vám přitom ochotně poradí, která káva je nejvhodnější podle vašich chuťových preferencí, samozřejmě vám ji také správně namelou. Pokud si nejste jistí svou zručností, můžete si můžete si alternativní metody přípravy vyzkoušet pod dozorem zkušeného baristy v rámci Starbucks kávových seminářů.