Úprava
Raw, neboli syrový, ve své podstatě znamená, že veškeré potraviny jsou upravované za studena, respektive do teploty maximálně 42°C. Nevaří se, nepečou, nepasterizují ani nepraží. Ptáte se proč? Tento způsob úpravy totiž umožňuje zachovat v potravinách vitamíny, minerální látky, enzymy a další důležité živiny. Rawfood si tak ponechává maximální výživové hodnoty. Neznamená to ale, že musíte jíst krvavé steaky – raw strava je totiž veganská a zahrnuje hlavně zeleninu, ovoce, semínka a oříšky.
Proč vyzkoušet?
Není to úplně sexy důvod, proč vyzkoušet tenhle trend, ale syrová strava pomáhá zlepšovat trávení. A k čemu že je to dobré? Rawfood má detoxikační účinky, což znamená, že podporuje vylučování škodlivých látek a toxinů. To pomáhá nastartovat metabolismus, spalování a tím pádem přispívá k hubnutí. To už za vyzkoušení stojí, ne? Potřebujete ještě další důvod? Rawfood je také bohaté na antioxidanty, které zabraňují projevům stárnutí. Můžete tak vyzkoušet detox třeba s kámoškou, abyste měla parťáka!
Tak co, nalákali jsme vás aspoň trochu? Chcete rawfood ochutnat? Vyzkoušejte některou z mnoha raw kaváren, cukráren nebo restaurací, které u nás v poslední době vznikly a přesvědčte se! Dobrou chuť!
Náš tip: Alternativní směry ve stravování