13. listopadu 2017
Chai čaj je původem z Indie, je plný úžasně voňavého koření. Ale musíme vás varovat, závislost přichází velmi rychle.

Chai latte, který si můžete objednat i v českých kavárnách, k nám původně přicestoval až z daleké Indie. Podle legend chai latte vznikl jako očistný a léčivý nápoj a jeho recept vychází z principů ajurvédského léčitelství.

Zkuste si ho, podle našeho receptu, udělat také!

Potřebujete (na jedenu konvičku)

2 kusy kardamomu
1 malý hřebíček
1 malý svitek skořice
půl lžičky nastrouhaného zázvoru (jak kdo má rád, ale nesmí tam chybět!)
1 velkou lžíci černého čaje
2 šálky vody
1 šálek mléka (můžete jej i našlehat)
Med nebo hnědý cukr na případné oslazení

Postup:

Koření povaříme ve vodě asi minutu, poté přidáme černý čaj a mléko, popřípadě cukr (med se přidává až do 60 stupňů, aby se nespálily vitamíny). Hrnec stáhneme z ohně a necháme pod pokličkou 5 minut louhovat. Přelijeme do konvičky a můžeme servírovat.