20. září 2018
Podzim se pomalu hlásí ke slovu a s ním i chladnější počasí, první nachlazení a rýmy. Je tedy potřeba dbát víc na své zdraví a posilovat imunitu. Jak na to?

Jednoduše, stačí jíst ta správná jídla! Představujeme vám 4 potraviny, které vám poslouží jako prevence před nemocemi.

Zázvor

Zázvor je náš nejvěrnější parťák při řešení všech menších i větších nachlazení. Proč je to takový zázrak a proč mu tak věříme? Jeho štiplavě pálivá chuť má na svědomí zahřívání našeho těla a zároveň má antibakteriální účinky. Kromě toho zázvor obsahuje řadu vitamínů (A, B, C a E) a minerálů (hořčík, sodík, draslík atd.). Ale pozor, všeho moc škodí, takže i se zázvorem opatrně.

Česnek

Česnek sice zrovna dvakrát nevoní, o to silnější jsou ale jeho účinky. Je totiž považovaný za přírodní antibiotikum. Najdete v něm vitamíny A, B a C a minerály vápník, jód a selen. Nejúčinnější způsob konzumace je rozkousání syrového stroužku několikrát denně. Což ale chce opravdu hodně odvahy! Ale nebojte, pomáhá i česnečka.