10. října 2017
Tyhle pikantní přísady vám vylepší kuchařské umění i podzimní kondici.
1 / 4

1. Zázvor

Jak vám prospěje:

  • urychluje trávení
  • zásobí tělo až čtyřiceti různými antioxidanty, které chrání buňky před stárnutím a rakovinou
  • čaj ze zázvoru má všestranné léčivé účinky

Co dochutí:

  • ryby a mořské plody
  • maso, drůbež a polévky
  • čerstvý dodá jídlu zajímavou citronovou příchuť
  • naložený nebo sušený osvěží pečivo a dezerty

2. Koriandr

Jak vám prospěje:

  • působí proti stresu
  • zmírňuje nadýmání
  •  snižuje hladinu cholesterolu
  • diabetikům příznivě ovlivňuje hladinu cukru v krvi, protože jeho semena podporují uvolňování inzulinu

Co dochutí:

  • omelety a polévky, přidává se až po vaření
  • pečivo, cukrovinky a likéry
  • kuskus a ragú
  •  používá se při nakládání hub, červené řepy a zelí nebo při uzení masa

1 / 4