3. září 2018
Oblíbená restaurace SaSaZu si pro všechny milovníky asijské kuchyně připravila na svém jídelním lístku několik skvělých novinek. Výrazný a osobitý rukopis šéfkuchaře Andyho Tana je opět poznat u každého nového pokrmu.

S Andyho pomocí se pomoříme do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a poznáme nečekané a báječné kombinace, které jeho kuchyně nabízí. V souladu s jeho hlavním cílem tak pomyslně procestujeme opravdovou Asii s jejími neopakovatelnými barevnými a chuťovými kombinace, naservírovanou ve stylu prvotřídní evropské restaurace.

Pro nové menu vybral šéfkuchař dvě nová jídla pocházející původně z Číny. Jde o Shanghai Bao, tedy osobitou verzi oblíbených knedlíčků dimsum ‘xiao long bao’ s jedinečnou náplní tvořenou směsí foie gras a hovězího masa, v kombinaci s jemným květákovým pyré a se signature pepřovou omáčkou.

Druhou novinkou inspirovanou čínskou kuchyní je Guagzhou Har Gow, tedy průhledné knedlíčky, které jsou připravené z pšeničného škrobu. Ty pro zcela autentickou podobu obarvil šéfkuchař Andy sépiovou barvou na černo. Knedlíčky jsou naplněné kachní masem a doplněné omáčkou se základem ze sladké kukuřice.

Kromě Číny se Andy při přípravě nových pokrmů inspiroval také ve své rodné Indonésii a dokonce přímo v kuchyni své babičky a maminky, které často připravovaly pokrm nazvaný ‘Ayam Kecap’. V tradiční podobě jde doslova o kuře v sójové omáčce. Andy se ale pokusil toto tradiční a skromné jídlo pocházející z Jávy pozvednout na vyšší úroveň a dát mu japonský podtón. Vznilk tak vynikající pokrm nazvaný Chicken Wakadori. Kuřecí maso je nejprve marinované v sójové omáčce a poté grilované na ohni pro opravdu silný chuťový zážitek.

Další novinkou na jídelním lístku je Black Bean Cod Fish, neboli ryba na páře. Tento pokrm je populární ve všech asijských zemích, kde se od sebe liší akorát omáčkou. Andy ho vybral, aby tak obohatil nabídku ryb na jídelním lístku, oživil ho ale svým pojetím. Vzniklo tak lehké letní jídlo, které kombinuje filet z tresky připravený na páře a servírovaný s omáčkou z černých fazolí a sójové omáčky a čerstvým salátem z asijských bylinek.

Nově Andy na jídelní lístek přidal také dva vegetariánské pokrmy a to Tempech Vega s cukrovým hráškem, šalotkou, shiitake houbami a sójovou omáčkou a Tofu Vega, které kombinuje grilované tofu s nudlemi, edamame a dýní.

Se svými novinkami Sasazu jako vždy nabízí návštěvníkům nečekaný a autentický smyslový zážitek, který potěší nejen jejich chuťové pohárky, ale díky kreativnímu designu jednotlivých pokrmů a jejich citlivě vybrané barevné kombinaci přináší také požitek vizuální.

www.sasazu.com