10. října 2017
Nejsou brambůrky jako brambůrky. Ty značky Bohemia se vyrábějí z výběrových surovin a propracovaným způsobem výroby, díky němuž jsou vždy perfektní. Ať už rádi zobete u knížky, televize, nebo na party, můžeme vám slíbit, že se do tradičních českých brambůrků zamilujete.

Aby se brambora vydala na cestu, během níž se z ní stanou křupavé brambůrky Bohemia, musí splnit celou řadu nároků. Určitě pochází z jedné z šesti ověřených českých pěstitelských oblastí, má ideální obsah škrobu, velikost, pravidelnost, tvar i minimální obsah redukujících cukrů. Pokud byť jen v jedné z kategorií pokulhává, je nekompromisně vyřazena. Pečlivě omyté bramborové plátky jsou následně připravovány na 100 % slunečnicovém oleji, který oproti jiným druhům obsahuje vyšším množství nenasycených mastných kyselin. Ty napomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a jsou důležitým pomocníkem v prevenci nejrůznějších kardiovaskulárních onemocnění. Při výrobě brambůrků nepodceňuje značka Bohemia ani kvalitu koření, proto v nich nenajdete žádné látky zvýrazňující vůni, chuť či umělá barviva. Naopak všechna aromata jsou opravdová a přírodní.

Vysoká kvalita surovin má ale pochopitelně smysl jen v případě, že je s nimi správně zacházeno také během výroby. V továrně v Choustníku, kde brambůrky značky Bohemia vznikají, proto pracují se špičkovými technologiemi, během procesu pravidelně kontrolují kvalitu oleje a pečlivě sledují všechny další klíčové parametry. Aby brambůrky zůstaly perfektní až do té doby, než je vysypete doma na talíř, jsou zabaleny za pomoci ochranné atmosféry do metalizované fólie, přes kterou k nim nepronikne sluneční světlo, nežádoucí vlhkost, ani vzduch.

Více na