Kdyby se pořádala soutěž o nejlepší zázvorové bublinky, Schweppes by ji nejspíš vyhrál. Na tuhle disciplínu je totiž mistr. Jacob Schweppe vynalezl v roce 1783 způsob, jak zachytit a zalahvovat bublinky tak, aby v nápoji vydržely. Velkou revoluci přinesla tehdy jeho sodovka a o století později první sycené limonády Indian Tonic a Ginger Ale. Obě události daly vzniknout novému segmentu nasycených nealkoholických nápojů a nadobro změnily svět.
Ginger Ale je tedy legenda, ale nadčasová. Chutě milovníků bublinek a zázvoru s elegancí uspokojovala kdysi a dělá to i dnes. Skvělá je rovnou z lahve i jako součást koktejlů. Šefbarman věhlasného Bugsys’s Baru Milan Zaleš doporučuje trávit podzimní večery v ruském stylu a zahřívat se koktejlem Moscow Mule. „Stačí vám k tomu vodka, Ginger Ale, citrón a led. Pro koho je drink málo pikantní, může přidat ještě čerstvý zázvor. A když to náhodou přeženete, pomůže vám druhý den tradiční famózní pití z Anglie, Pimm’s Cup. V tom je zázvorová limonáda od Schweppesu také super.“
Pimm’s Cup
Co potřebujete:
4cl Pimms No.1
salátová okurka
citron
pomeranč
máta
Schweppes Ginger Ale
Jak to uděláte:
Sklenici naplňte ledem a kousky okurky a ovoce. Přidáme likér Pimms No.1 a dolejeme Schweppes Ginger Ale. Ozdobíme snítkou máty.