14. srpna 2018
Pokračujeme s abecedou zdraví, a protože pomalu finišujeme, přinášíme vám tipy od písmenka V. Prozradíme vám, proč jíst víno, višně a vlašské ořechy.

Víno

Vínem myslíme samozřejmě to hroznové. Přestože je velmi rozšířené a oblíbené, málokdo zná všechny jeho účinky. Hroznové víno je totiž jedním z nejzdravějších druhů ovoce vůbec! Tušili jste to?

Víno je bohaté na vitamin B6 a další vitaminy skupiny B (B1, B2 a B3). Obsahuje také velké množství provitaminu A, vitaminu C a E. Je tedy skvělou volbou při posilování imunity! A nejen to! Z minerálů je v hroznovém víně nejvíc zastoupený draslík a železo, najdete tam ale i vápník, fosfor a měď. Nezanedbatelná je také vláknina, kterou víno obsahuje.

Hroznové víno pomáhá při boji s únavou, nervozitou nebo depresemi a zároveň posiluje nervy.  Pozitivní vliv má také na naši krásu – konkrétně se vínu připisuje podíl na zpevnění pokožky a posílení vlasů a nehtů. Nezanedbatelnou roli hraje také při snižování hladiny cholesterolu a ochraně cév nebo při detoxikaci. A nemůžeme nezmínit, že také pomáhá s hubnutím.