7. srpna 2018
Pokračujeme s abecedou zdraví a přinášíme vám tentokrát tipy od písmena T. Prozradíme vám, proč jíst tamarillo, tamarind a tuřín.

Tamarillo

Tohle exotické ovoce původem z východní Asie a Číny má malé oranžovo-červené až tmavě purpurové plody oválného vejčitého tvaru. Tamarillo je bohaté na vitamin C a minerály, hlavně draslík a měď. Šťavnatá dužina chutí připomíná passion fruit v kombinaci s kiwi, je tedy příjemně kyselá, někdo v ní cítí i nádech rajčatové chuti. A právě kvůli této drobné chuťové podobnosti se tamarillu přezdívá také rajčenka nebo stromové rajče.

Pozor na dlouhé skladování, to se nevyplatí, protože plody jsou náchylné k otlakům. Slupka se kvůli své trpké chuti nekonzumuje, stačí ji oloupat, případně spařit horkou vodou.