21. června 2018
Pokračujeme s abecedou zdraví a tentokrát se můžete těšit na tipy od písmenka P. Těch je tentokrát trochu víc, takže očekávejte hned na dva díly. Tentokrát vám prozradíme, proč byste měly jíst papáju, papriku a passion fruit?

Papája

Papája je exotické ovoce pocházející původně ze Střední Ameriky, které se v našich obchodech poměrně dobře zabydlelo. Už jste ji někdy ochutnali? Víte, proč jí dát šanci? Má tak trochu ananasovo-melounovou a tak trochu meruňkovou chuť, což je (aspoň podle nás) fakt super zajímavá kombinace, která stojí za ochutnání. Kromě toho je papája zdrojem vitaminů A, B a C i velkého množství vápníku a obecně je považovaná za jedno z nejzdravějších druhů ovoce! Konzumací papáji podporujete své zažívání. Papája totiž obsahuje trávicí enzym papain, který je důležitý pro zpracovávání bílkovin v těle a zároveň pomáhá k lepší stravitelnosti potravin.

Papáju můžete konzumovat čerstvou, pozor, aby byla dostatečně zralá, nebo kompotovanou. V obou případech nezapomeňte nejdřív odstranit černá semínka uprostřed. Můžete ji jíst jen tak samotnou, stejně jako ji třeba přidat do různých salátů.