14. června 2018
Pokračujeme s abecedou zdraví a tentokrát se můžete těšit na tipy od písmenka O. Proč byste měli jíst okurku, opuncii a ořechy?

Okurka

Myslíme samozřejmě salátové okurky, ne nakládačky. Proč je fajn je zařadit pravidelně do svého jídelníčku? Zejména v létě oceníte, že okurka hydratuje, protože je z 90 % tvořena vodou! Takže pokud zapomínáte pít, dejte si na stůl okurku a občas si ji zobněte! No a protože jsou hlavně z vody, tak obsahují málo kalorií a tím pádem jsou vhodnou součástí jídelníčku pro každého, kdo si chce hlídat váhu a hubnout! Navíc pomáhají zmírňovat nemoci ledvin a močového měchýře a zároveň tělo pročišťují díky povzbuzujícímu vlivu na činnost ledvin.

Embed from Getty Images

Okurky se pyšní obsahem vitamínů A, B a C. No a pokud jste zvyklé je jíst i se slupkou, dobře děláte, protože ta obsahuje cca 12 % denní dávky vitamínu C. Kromě vitamínů obsahují okurky taky prospěšné minerály – draslík, hořčík a křemík. Kromě toho okurky obsahují i antioxidanty, což potěší zejména vaši pleť. Okurku totiž nemusíte jen konzumovat, ale můžete ji využít třeba na pleťovou masku, případně rovnou přímo okurku můžete pokládat například na namáhané a unavené oči nebo místa spálená od sluníčka. Neskutečně jim uleví a pokožku ochladí! Takže až budete příště připravovat třeba salát nebo okurkovou limonádu, myslete i na svou pleť.