1. Chroupejte syrový česnek
Štiplavé půlměsíčky likvidují bakterie i viry, zpevňují kosti a snižují krevní tlak. Obsahují klíčovou látku allicin, která dává česneku i jeho charakteristickou vůni. Uvolní se, jakmile stroužek rozdrtíte. Vařením se však zničí. Abyste z česneku vydolovala maximum, vyplatí se vám ho spolykat syrový. Pokud vás odrazuje zápach, který se po konzumaci česneku valí z vašich úst, smíchejte ho s petrželí a slunečnicovým olejem.
2. Masírujte si ruce
Vezměte si na pomoc voňavý krém a důkladně promačkejte prohlubeň mezi ukazováčkem a palcem. Podle tradiční čínské medicíny se tam totiž nachází mocný akupresurní bod, jehož tisknutím obměkčíte bolesti i rýmu a očistíte tělo. Potom se vrhněte na měkké polštářky prstů těsně nad dlaní. Jejich masáží posílíte plíce a vyhojíte kašel.