1. srpna 2017
Název tohoto blízkovýchodního pokrmu by mohl leckoho odrazovat. Což by byla škoda. Hummus je totiž jednoduché, chutné a hlavně zdravé a lehké jídlo, které byste měli vyzkoušet.

Co je to hummus?

Jedná se o kaši nebo dip z uvařené a rozmačkané cizrny, smíchané se solí, česnekem, citronovou šťávou, olivovým olej a sezamovou pastou tahini.

Hummus má vysoký obsah vitamínu C, kyseliny listové, železa a vitamínu B6. Cizrna dodává pokrmu vysoký obsah vlákniny a proteinů. Je často používán ve vegetariánské a veganské kuchyni, protože může fungovat jako celkový zdroj bílkovin.
Hummus můžete použít jako pomazánku na chleba, ale tradičně se užívá jako dip k namáčení kousků pečiva nebo nakrájené čerstvé zeleniny. Pokud vám nestačí základní varianta, tak si můžete hummus koupit ve velkém množství různých příchutí nebo si ho ochutit sami. Skvěle chutná se sušenými rajčaty, čerstvými bylinkami a zeleninou nebo třeba limetkou. Hummus různých příchutí si můžete objednat třeba ZDE.