Nejlepší sendviče, které vám zpříjemní výlet do přírody

Vyrážíte na výlet nebo na delší cestu? Pak by to chtělo s sebou sendvič, ideálně s láskou připravený doma. A pohrát si s jeho náplní. Co třeba do něj schovat skvělou domácí paštiku nebo vytvořit delikatesu s lahodnou masovou směsí?

Sendvič s křupavou kachnou a okurkou

Množství: 4 porce
Čas na přípravu: 15 minut
Potřebujete: zbytky pečené kachny (nebo můžete v asijském bistru koupit jednu porci křupavé voňavé kachny), 1 lžičku hoisin omáčky, 1 lžičku asijské švestkové omáčky, 4 lžíce majonézy, 1 lžičku limetové šťávy, 1 lžíci nasekaného koriandru (můžete použít i jiné bylinky, třeba petržel či pažitku), 1 menší okurku, 1 jarní cibulku, 8 plátků bílého toastového chleba

Jak na to:
1. Na kousky nakrájenou kachnu smíchejte s omáčkou hoisin a švestkovou omáčkou.
2. V misce smíchejte majonézu s limetkovou šťávou a nasekaným koriandrem. Okurku nastrouhejte škrabkou na plátky a jarní cibulku nakrájejte nadrobno.
3. Všechny plátky chleba namažte ochucenou majonézou. Pak na čtyři plátky rozdělte kousky kachny i s omáčkou, ve které byly naložené. Přidejte plátky okurky. Posypte nasekanou cibulkou a zaklopte zbylými krajíci.

Nebo vyzkoušíte raději sendvič s vepřovým masem? V tom případě čtěte dál!

DISKUZE KE ČLÁNKU
DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY Volný čas