13. července 2017
Máte pocit, že se v letním pařáku uvaříte? Přinášíme tipy na potraviny a drinky, které vás příjemně ochladí.

Co vás zaručeně osvěží

● Dejte si rybu
V horku jezte ryby. Jsou lehce stravitelné a obsahují velké procento vody. Dobrá je třeba treska či mořský jazyk.
● Chroupejte fenykl
Tato zelenina má ochlazující účinky. Dopřát si ji můžete třeba ve formě salátu. Jak na to: Lístky fenyklu smíchejte s půlkou nakrájené červené papriky, čtyřmi lžícemi olivového oleje, dvěma lžícemi balsamika a hrstí čerstvé petrželky. Na závěr vše mírně osolte.
● Kapka bílého vína
Alkohol se v parnu nedoporučuje, protože odvodňuje. Výjimkou je sklenička lehkého bílého vína nebo střiku.
● Mořské řasy
Číňané věří na ochlazující účinky mořských řas – wakame, arame nebo hiziki. Přidávejte je do salátů či polévek.
● Kokosová šťáva
Hasí žízeň a hydratuje tělo. Je nízkokalorická (2 dcl nápoje mají jen 46 kalorií). Můžete jí vypít, kolik chcete!