21. června 2017
Hodně potravin se v současnosti „tváří“ jako zdravé, výživné a dietní. Jenže zdaleka ne všechny tento příslib naplňují. Přečtěte si, jaké potraviny nejčastěji považujeme za zdravé, aniž by byly.
1 / 9

1. Light limonády

Umělá sladidla v limonádách s označením „light“ matou organismus, aby si myslel, že konzumuje skutečné jídlo se skutečnými cukry. To vyvolá prudký vzestup inzulinu, aby došlo k vyrovnání hladiny krevních cukrů. Výsledkem je větší chuť k jídlu. Už i vědecké studie potvrdily, že pravidelní konzumenti light limonád jsou více náchylní k tomu mít nadváhu. Konzumace těchto limonád navíc zvyšuje riziko infarktu myokardu a cévní mozkové příhody, jak dokládají vědecká zkoumání v USA.

TIP: Skvělou limonádu si můžete vytvořit i doma, bez zbytečného cukru a chemických aditiv. Co takhle perlivou vodu ochutit mátou a limetovou a citronovou šťávou? Nebo zalít horkou vodou plátky zázvoru, zakápnout citronem a nechat vychladit? Variant je bezpočet!

1 / 9