Garantem, spolutvůrcem a supervizorem Pohostince Monarch je známý šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace Grand Cru. Ten také ze svého týmu v Lodecké 4 vybral i nového šéfkuchaře Pohostince Jana Volšičku. „Honza je skvělý nejen v těch rakousko-uherských či českých klasikách, ale je i velkým specialistou právě na steaky. I proto jsme je zařadili do menu, byla by velká škoda jeho um v této oblasti nevyužít, “ říká Jan Punčochář.
Jan Volšička má zkušenosti nejen z českého prostředí, kde pracoval například v pražské restauraci Gordona Ramsayho Meze, Hotelu Savoy ve Špindlerově mlýně či steak housu George Prime Steak, ale má i několikaletou zahraniční praxi z Velké Británie.
„Jsem moc rád za příležitost pracovat jako šéfkuchař v novém Monarchu. Chceme tu ukázat, že máme v naší kuchyni mezníky, na které lze krásně navázat. Snažíme se vše připravovat z kvalitních, a pokud možno lokálních surovin. Najdete u nás kachní vývar, sledě s kyselým zelím, kachnu se staročeskými lokšemi i telecí řízek s bramborovým salátem. Jsem si jist, že každý zákazník tu objeví to své,“ popisuje Volšička.
V aktuálním menu, které se z části bude pravidelně obměňovat, jsou zařazeny také sladkovodní ryby, například candát pečený na citronovém másle s tymiánem, listovým špenátem a pohankovým salátem, výborné dušené žebro s bramborovou kaší nebo typické dezerty jako vanilkové větrníčky či borůvkové vdolky.