1. Hovězí vs. kuřecí: vyrovnaný zápas
Jak se zdá, i letos bude souboj hovězího masa s kuřecím vyrovnaný. Oba druhy totiž podle údajů z e-shopu s potravinami Kolonial.cz v košících nachází stejně často. Oproti tomu vepřové výrazně ztrácí. Naopak na vzestupu je mleté maso a uzeniny.
2. Zájem o exotické ryby
Na grilu se stále častěji objevují i méně známé druhy ryb. Aktuálním hitem je například grilovat steak z máslové ryby (byť její příprava není úplně jednoduchá a nemusí sednout každému) nebo mečouna. Stále oblíbenější jsou také grilované slávky nebo chobotničky.
3. Pivo vítězí nad ciderem
Jak se zdá, ke grilování patří spíše pivo než cider. Právě pivo totiž tvoří třetinu z nápojů objednaných v rámci grilovacích nákupů. Není bez zajímavosti, že zákazníci často volí hned několik různých druhů - grilování se tak stává zároveň pivní degustací.