22. května 2017
Inspirujte se nespoutanou Itálií – od polévky až po dezert.
1 / 7

Italská rajčatová polévka Pappa al pomodoro

Potřebujete: 300 g masitých rajčat, 3 stroužky česneku, 2 hrsti čerstvé bazalky, 1 starší veku, sůl, mletý černý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 800 g loupaných konzervovaných rajčat

Postup:
1. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a slupku nařízneme do kříže. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Bazalku opláchneme a otrháme z ní lístky. Z veky okrájíme kůrku, střídku nakrájíme na kousky a odložíme ji stranou.

2. Do pekáčku naskládáme rajčata, posypeme je třetinou nasekaného česneku, osolíme, opepříme a zakapeme dvěma lžícemi oleje. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

3. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme zbylý česnek, přidáme sterilovaná rajčata, přilijeme 200 ml vody a pozvolna vaříme asi 15 minut. Pak přimícháme nakrájenou veku spolu s polovinou bazalky, ochutíme solí a pepřem a vaříme dalších 5 minut.

4. Na závěr do polévky přidáme pečená rajčata i se šťávou z pekáčku a promícháme. Hotová polévka by měla mít hustší kašovitou konzistenci. Rozdělíme ji do misek, zakapeme olivovým olejem, ozdobíme zbylými lístky bazalky a podáváme.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1398 kJ/334 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7