Jeho receptura, za kterou stojí respektovaná mistryně destilatérka Joanne Moore, je založena především na netradičních bylinkách a květinách v čele s heřmánkem nebo zimolezem.
„Jde o květinový destilát v pravém slova smyslu, který od ostatních ginů vybočuje svou lehkou delikátní chutí. Díky atypickým ingrediencím jako pomelo, ale i minimalistické designové lahvi Bloom získává mnoho cen a odbornými médií je čím dál častěji označován za jeden z nejlepších ginů současnosti,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel společnosti Premier Wines & Spirits, která tento britský gin distribuuje v Česku a na Slovensku.
Autentický gin Bloom je navržen primárně pro sebevědomé ženy. Právě proto byla jeho receptura a příprava svěřena nejznámější současné destilatérce Joanne Moore, která se řadí ke špičce ve svém oboru. „Při své práci se snažím být vždy kreativní a do produktů promítnout kousek své osobnosti. Bloom představuje výsledek mého dlouhodobého snažení vytvořit lehce pitelný gin s květinovým nádechem,“ říká Joanne Moore. Od roku 2008 získal Bloom celkem 29 mezinárodních cen za svou chuť i design lahví. Nechybí mezi nimi nejvyšší ocenění v San Francisco Wine & Spirit Competition nebo zařazení mezi 50 nejlepších ginů světa. Destilát si oblíbila také věhlasná světová média včetně The Daily Telegraph, který Bloom přirovnává k letní procházce provoněnými anglickým zahradami.
Květinový Bloom vychází z tradic výroby suchých londýnských ginů. Pro svou lehkou pitelnost i elegantní vzhled se stal oblíbeným nápojem při příležitosti svatebních hostin nebo módních přehlídek. Podle barových specialistů je květinový gin ideálním základem osvěžujících koktejlů. „Bloom doporučujeme podávat se stejně kvalitním tonikem, hodí se k němu především berlínská značka Thomas Henry. Místo okurky nebo citronu ovšem v případě tohoto G&T zvolte radši čerstvé jahody, které z drinku učiní unikátní záležitost,“ dodává Alexander Suja z Premier Wines & Spirits. Gin je vhodné kombinovat například i s šumivým vínem.
Bloom Pear Bellini
25 ml Bloom Premium London Dry Gin
10 ml hruškového džusu
cava Anna de Codorníu
V shakeru promíchejte 25 ml ginu Bloom s 10 ml hruškové čerstvé šťávy nebo džusu a ledem. Poté přelijte do vychlazené vysoké vinné skleničky. Zbytek sklenice doplňte španělským šumivým vínem cava Anna de Codorníu a podávejte.
Bloom Premium Dry London Gin
Prémiový gin je založený na zimolezu, heřmánku a pomelu, které dohromady vytvářejí květinový charakter tohoto ginu. Bloom spojuje tradiční britský způsob přípravy ginů s vůněmi anglických zahrad. Recepturu jarního destilátu vymyslela Joanne Moore, nejpopulárnější ženská destilatérka současnosti. Cena: 886 Kč. www.1er.cz