Barový specialista, který dříve působil v londýnských barech jako Hawksmoor a Be At One, v české metropoli představil portfolio Hayman’s i zajímavosti z výroby a historie ginů. „Mezi produkty respektované společnosti Hayman’s kromě tradičního suchého London Dry Ginu patří také trnkový Sloe Gin, výrazný Royal Dock Gin s vyšším obsahem alkoholu nebo Old Tom Gin vyráběný podle originální receptury z 19. století. V Hayman’s jsou proslulí pro dlouholetou konzistentní kvalitu a pestrou nabídku ginů,“ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel společnosti Premier Wines & Spirits, která je výhradním distributorem ginů Hayman’s pro Českou republiku a Slovensko.
Ambassador značky Hayman’s Zane Chiswelrl-Rivas během svého masterclass v pražském Anonymous Baru představil nejen výrobní postupy jednotlivých ginů, ale také zajímavé tipy na jarní svěží koktejly. „Suchý London Dry Gin z produkce Hayman’s je vhodný nejen samostatně a v doplnění kvalitního toniku, ale také jako součást méně klasických originálních koktejlů s ovocem,“ doplňuje Suja ze společnosti Premier Wines & Spirits, která tyto giny distribuuje v České republice.
Spring Spritz
Vinnou skleničku naplňte ledem a přilijte 30 ml Hayman’s London Dry Ginu. Poté přidejte 30 ml vermutu, například značku Mancino Vermouth. Sklenici dolejte španělským šumivým vínem cava od vinařství Codorníu nebo jeho italským ekvivalentem prosecco. Jako ozdobu pro tento sladkohořký spritz použijte měsíček grapefruitu.
Floradora
Shake naplňte 50 ml suchého londýnského ginu Hayman’s, 20 ml čerstvé limetkové šťávy, 10 ml cukrového sirupu nebo grenadiny a také čerstvými malinami. Protřepejte a přelijte do vysoké sklenice s ledem, navrch nalejte nahořklý zázvorový Ginger Ale od Thomas Henry. Ovocný koktejl okrášlete kolečkem limetky a zbylými malinami.