Legenda však hovoří o tom, že myslivecká se vyráběla již dávno před tímto datem. U této značky zlidovělo označení „česká whisky“. Důvodem je skutečnost, že, kdo ochutnal tuto českou specialitu, tak jí spontánně zařadil do skupiny nápojů whisek. Přesto se najde mnoho lidí, kteří označí tento nápoj jako bylinný likér. Přitom ve složení se nenachází jediná bylinka a také způsob výroby nemá vůbec nic společného s bylinným likérem. Posuďte sami.
Základem Staré myslivecké je pečlivě vyráběný destilát, který v případě Staré myslivecké Reserve zraje v dubových sudech po dobu čtyř let.
Unikátní způsob výroby spočívá v tom, že ušlechtilý destilát zraje nejdříve 3 roky a poté je tento destilát smícháván s výluhy ze sušeného ovoce a zraje ještě další jeden rok v sudech.
Výsledkem Reserve je kultivovaný nápoj vyvážené a jedinečné jemné chuti whiskového charakteru lemovaný hřejivým dozvukem sadového ovoce.