27. dubna 2017
Co letos zkusit třeba chřest na sladko?

Chřestová sezona začíná a je třeba si ji náležitě užít. Pokud patříte mezi milovníky této lahodné zeleniny a toužíte letos ochutnat něco nového, pak stojí za návštěvu Restaurant Ungelt, jehož šéfkuchař Petr John do chřestového menu zařadil chřest v podobě sladkého dezertu. Chřestové hody bude Restaurant Ungelt nabízet hostům od 1. do 14. května 2017.

Bílý, zelený či dokonce fialový. Tato lahodná zelenina z rodu Asparagus je nejen jemná v chuti, ale také bohatá na vitamin C. Na stole milovníků chřestu tak každoročně nemůže chybět chřestová polévka nebo chřest s holandskou omáčkou. Ale co takhle vyzkoušet jahodový závin s bílým chřestem?

„Možná to může někoho překvapit, ale z chřestu se dají připravit i dezerty. Moje nejoblíbenější kombinace je chřest s čerstvými jahodami. Já jsem zvolil chřestový závin s jahodami. A když jahody, tak Champagne sabayon!“, říká šéfkuchař Restaurant Ungelt Petr John, který tento netradiční pokrm zařadil na své letošní chřestové menu, které obsahuje i oblíbené chřestové variace. Objevte letos novou chuť chřestu. Zakončete menu sladkou tečkou na závěr. Více na www.restaurant-ungelt.cz