Nápad slepit dvě mandlové sušenky krémem k sobě dostal na přelomu 19. a 20. století proslulý francouzský cukrář Pierre Desfontaines. A dnes tolik populární makronky byly na světě. Do té doby měly tyhle laskominy upečené z bílků a mandlové mouky podobu obyčejných bochánků bez příchuti.
Přesně takhle je milovala i italská vévodkyně a manželka francouzského krále Kateřina Medicejská. Jen pro její mlsný jazýček je italští cukráři přivezli v polovině 16. století na francouzský dvůr. A tak se zapomnělo, že původ této sladkosti je vlastně italský. I když teprve Francouzi jí dodali tu pravou eleganci.
Těšte se na festival makronek
Francouzské pekařství Paul každoročně na jaře slaví Mezinárodní den makronek a pro všechny, kdo propadli kouzlu těchto křehkých pusinek, připravují hned několik překvapení. Toto jaro se můžete těšit na nové druhy ovocných minimakronek – se svěží chutí čerstvého zahradního ovoce i velkou vanilkovou makronku plněnou vanilkovým krémem a spoustou šťavnatých malin. Pokud si v období od 7. března do 1. května zakoupíte v pekařství Paul jakoukoli makronku, nejenže si pochutnáte, ale budete mít také možnost vyhrát balíček luxusní kosmetiky. Více informací na FB Paul Czech Republic.