Svět se zbláznil do mandlových pusinek

Zítřejší Den makronek si zaslouží pořádnou oslavu. Kterou barvu máte nejraději?

Nápad slepit dvě mandlové sušenky krémem k sobě dostal na přelomu 19. a 20. století proslulý francouzský cukrář Pierre Desfontaines. A dnes tolik populární makronky byly na světě. Do té doby měly tyhle laskominy upečené z bílků a mandlové mouky podobu obyčejných bochánků bez příchuti.
Přesně takhle je milovala i italská vévodkyně a manželka francouzského krále Kateřina Medicejská. Jen pro její mlsný jazýček je italští cukráři přivezli v polovině 16. století na francouzský dvůr. A tak se zapomnělo, že původ této sladkosti je vlastně italský. I když teprve Francouzi jí dodali tu pravou ­eleganci.

Těšte se na festival makronek

Francouzské pekařství Paul každoročně na jaře slaví Mezinárodní den makronek a pro všechny, kdo propadli kouzlu těchto křehkých pusinek, připravují hned několik překvapení. Toto jaro se můžete těšit na nové druhy ovocných minimakronek – se svěží chutí čerstvého zahradního ovoce i velkou vanilkovou makronku plněnou vanilkovým krémem a spoustou šťavnatých malin. Pokud si v období od 7. března do 1. května zakoupíte v pekařství Paul jakoukoli makronku, nejenže si pochutnáte, ale budete mít také možnost vyhrát balíček luxusní kosmetiky. Více ­informací na FB Paul Czech Republic.

Den makronek slavíme od roku 2005 v první jarní den, tedy 20. března.

 

Autor: ZdeŇka Skokanová N. (Žena a život)
Foto: getty images, Shutterstock,
DISKUZE KE ČLÁNKU
DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY Volný čas